Monica Staples - Art & Illustrations

Creatief zonder grenzen

"Creatief zonder grenzen" is een begrip dat uitstekend bij de Lelystadse kunstenares Monica Staples past. Niet alleen omdat zij jarenlang in Engeland en Frankrijk heeft gewoond, maar ook omdat haar toegankelijke schilderijen zich kenmerken door diversiteit, oorspronkelijkheid en verrassende combinaties van materialen.

Monica&s inspiratiebronnen liggen in de muziek, in dans, in natuur en teksten. Ze weet deze inspiratie vast te leggen in kleurrijke, speelse en tegelijk krachtige schilderijen. Maar wat mensen vooral raakt zijn de mens- en dierfiguren die met hun houding en blik de schilderijen van een extra dimensie voorzien: "Met mens en dieren kan je veel makkelijker communiceren dan met landschappen. Met humor, met hun blik, hun houding, hun dynamiek...". Hierdoor roept haar werk een scala aan emoties op: van energieke vrolijkheid tot verstilde intimiteit.

In haar manier van werken volgt Monica haar hart en intuïtie. Vaak is ze met tegelijk met diverse schilderijen bezig. "Je stopt op een mooi moment, maar een schilderij is voor mij pas echt af als het een plaats krijgt in het leven van anderen. Kunst moet mensen raken, en als dit gebeurt voel ik me evenzeer geraakt. Het is deze communicatie met het publiek die mij inspireert telkens opnieuw een doek te spannen, muziek op te zetten en te gaan schilderen. Ik wil iets moois toevoegen aan de wereld."

U wilt vrijblijvend op atelier bezoek of informatie? Neem contact op!